SOM PROFESSIONALS DE LA SALUT

Sobre nosaltres

Som professionals de la salut que ens dediquem a la quasi totalitat de les patologies del peu. L’equip està format per metge-podòleg, podòleg, infermera, tècnic ortopèdic, metge especialista en medicina esportiva i també tècnics en fisioteràpia, traumatologia de l’esport i rendiment esportiu.

La consulta disposa de material mèdic de darrera generació. Entre aquest material, tenim banc de marxa computeritzat per l’estudi de la marxa, radiologia digital, ‘doppler’, autoclau homologat de la sèrie B (que és el que demana la Comunitat Europea) i per la cirurgia de consulta motor Osada-Pedo amb peça reductora,  floroscòpia i radiologia digital.


Per la seguretat dels nostres pacients disposem de la pertinent acreditació sanitària atorgada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i dels Permisos Radiològics i Mesures de Protecció Radiològica tant pel personal sanitari com per al pacient.

A més a més de la sala d’espera i la recepció, la consulta té dos gabinets de quiropòdia amb butaques elèctriques amb material estèril. Una sala d’exploració biomecànica amb banc de marxa de 4 metres. Una cinta de córrer per fer estudis dinàmics de tot el cos amb 3 càmeres. Aquest banc de marxa disposa de càmeres de vídeo per a la filmació de la marxa, de plataforma de pressions quantitativa i qualitativa per l’estudi de la petjada plantar tant estàtica com dinàmica i una càmera Podo-Médel per a la confecció de motllos guix en bipedestació.

També disposem de taller propi per la confecció de totes les pròtesis plantars que nosaltres prescribim i confeccionem de forma individualitzada i a mida. També disposem de un escàner làser 3D per la fabricació de plantilles en 3D.

Disposem per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya del permís per a realitzar cirurgia de consulta per la qual cosa tenim en la mateixa consulta d’un quiròfan amb radiologia digital incorporada. Per a les intervencions en què es precisa anestesiòleg tenim concertat quiròfan a la Clínica Montserrat de Lleida i també a la Clínica Ponent (antiga Aliança).

A la unitat de medicina de la esport podem realitzar qualsevol tipus de revisió mèdico-esportiva, ja sigui de les més senzilles per a certificar l’aptitud esportiva com de les més complexes per la valoració de l’entrenament (consum màxim d’oxigen, llindar anaeròbic, lactacidèmies, estudi antropomètric complet…)

Autoritzacions

Per la garantia assistencial dels nostres pacients, la Consulta de Podologia i de Medicina de l’Esport Dr. Fernando Pifarré té els permisos i autoritzacions necessàries segons la legislació actual, destacant entre ells:

Autorització sanitària d’apertura de consulta de podologia i de medicina de l’esport pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Autorització per la pràctica de cirurgia podològica de consulta pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Autorització per la instal·lació d’aparell de Raigs X per a ús de diagnòstic podològic.
Permís de director d’instal·lacions de radiodiagnòstic mèdic.