enfermedad de sever

Enfermetat de Sever

Concepte

Es tracta d’una talàlgia (dolor al taló) en nens en edat de creixement entre 8 i 12 anys. Es coneix com apofisitis calcània. Al pol posterior del calcani hi ha una zona cartilaginosa per on creix majorment el calcani i aquesta zona feble entra en conflicte en nens que a més de l’activitat física escolar fan activitats esportives extraescolars ja que se sol·licita amb més intensitat el tendó d’Aquil·les i la fàscia plantar.

Com podem veure, és un problema de tipus mecànic per sobreesforç. Mai no és una situació perillosa, però és una situació que preocupa els pares ja que de vegades coixegen.

DOLOR AL TALÓ --- MAI ÉS UNA SITUACIÓ PERILLOSA

Clínica

Dolor al taló i que augmenta quan pressionem la zona. És més freqüent en nens que en nenes, i com hem dit anteriorment sol haver-hi activitat física extraescolar podent afectar-se un taló o tots dos alhora. Millora en reduir lactivitat física. Desapareix per si sola en tancar-se els cartílags de creixement.

enfermedad de sever
El tendó d'Aquil·les tira cap amunt i la fàscia plantar tira per la planta --- ZONA DE CONFLICTE

Diagnòstic

És per la clínica. En principi no cal fer radiografia lateral del calcani ja que tots els nens en aquesta edat presenten la mateixa radiografia.

Radiografía lateral de calcáneo
EN PRINCIPI NO ÉS NECESSARI FER RADIOGRAFIA

Què es pot fer

El més important és reduir l’activitat física. En casos de dolor important es pot recomanar durant uns dies un analgèsic com el paracetamol o un antiinflamatori suau com l’ibuprofè. També pot anar bé l’aplicació de gel a la zona durant 20 minuts.

 

La majoria de vegades es recomana la utilització temporal d’unes taloneres de silicona que traurem al cap de 4-5 mesos. En cas que no cessi el dolor, les tornarem a recomanar. Arribarà un moment que cessarà el dolor i no necessitarà més taloneres de silicona. Algunes vegades, recomanem la utilització de plantilles amb una petita alça amortidora de làtex o poró.

Taloneras de silicona
Taloneras de silicona
Plantillas con alza amortiguadora
Plantillas con alza amortiguadora
Sin comentarios

Disculpad, los comentarios están desactivados en este momento.

Taula de continguts
WhatsApp chat