Les infeccions per tocar coses que no han de tocar

 Les infeccions comuns

Alguna vegada heu experimentat “el luxe” d’una manicura o pedicura en un centre no sanitari? Si bé pot ser una experiència meravellosa, vés amb compte! Quan es toquen les cutícules o les ungles, hi ha un alt risc que apareguin panadís (infecció bacteriana al voltant de l’ungla), berrugues o infeccions de fulls a les ungles. El motiu és per tocar allò que no s’ha de tocar i per tocar-lo amb instruments no adequats i bruts.

 

Què passa i perquè?

Una cosa és pintar-se les ungles en un centre d’estètica, o de xinesos o vietnamites i l’altra és tallar-se les ungles o treure’s les durícies. Això ho ha de fer un professional sanitari com el podòleg.

 

El tall i fresat de les ungles es diu quiropòdia i és un tractament que només es pot fer en un centre sanitari acreditat pel departament de salut. Per tant, cal no confondre centres d’estètica o perruqueries amb centres podològics. Moltes vegades la gent s’arregla els peus en centres d’estètica o perruqueries on no es fa servir material adequat i estèril. Cada cop  més, a les consultes de metges i podòlegs, es veuen més panadís e infeccions de fongs a les ungles i els motius són perquè han anat a arreglar-se els peus i/o posar-se ungles de gel o de porcellana a centres d’estètica.

 

 

Mantent segur i protegit evitant aquestes pràctiques! És millor prevenir que guarir, així que mantingues allunyat de tot el que pugui exposar-te a perills.

 

En un centre d’estètica cal anar a pintar-se les ungles i en una perruqueria cal anar a tallar-se els cabells, però no tallar-te les ungles ni treure durícies. Aquest acte mèdic s’anomena quiropòdia i el fan els podòlegs. Per això heu d’acudir a un centre podològic, que disposi d’acreditació sanitària com a centre podològic. L’acreditació sanitària et garanteix que no t’atengui una estetici sinó un graduat universitari en podologia amb un instrumental adequat i esterilitzat pel que és molt difícil que t’encomanin infeccions banals però no exemptes de dolor com panadís, berrugues o greus com l’hepatitis C o la Sida que es transmeten en utilitzar eines tallants tacades de la sang contaminada.

 

Conclusió

Deixa que et pintin les ungles de les mans o dels peus en un lloc d’estètica! És el moment perfecte per lluir unes mans belles i uns peus bonics que reflecteixin la teva personalitat. Sentir-te bé amb tu mateix, t’ho mereixes. Però no et deixis tallar les ungles, ni la durícies en aquests llocs. Legalment no ho poden fer. Per això hi ha la figura del podòleg. No arrisquis la teva salut en aquests llocs, on no es fa servir material estèril.

    Sense Comentaris

    Disculpeu, actualment els comentaris no estan actius

    Taula de continguts
    WhatsApp chat