Fluoroscopi

Que és la cirurgia MIS o percutanea al peu

Que és?

Són unes tècniques quirúrgiques poc agressives que es realitzen a través de petites incisions a la pell mitjançant anestèsia local i que no comporten un dolor postoperatori important. Fa molt de temps que es realitzen a USA, però es van popularitzar a Espanya, quan als anys 1975 un grup de prestigiosos podòlegs com Luis Aycart Vijuesa, José Aguilar Beltrán, José Teatino, Paco Piqueras, etc. les van importar a Espanya. Avui són àmpliament conegudes tant per podòlegs com per traumatòlegs. Stpehen Isham, podiatre i metge Amèrica del Nord és un dels màxims exponents d’aquestes tècniques.

 

S’utilitza un bisturí amb unes fulles especials, llimes, elevadors, freses metàl·liques de cirurgia MIS, motor elèctric amb el seu terminal, peces de mà reductora i un aparell radiològic que s’anomena fluoroscopi.

 

L’acrònim de MIS ve de “minimal incisió surgery”. Fa uns anys es va popularitzar el nom d’operar els galindons amb làser, pel fet que es confonia la peça de mà i la fresa metàl·lica amb una punta làser. La publicitat enganyosa va ajudar molt a confondre aquesta terminologia.

 

En què consisteixen

Mitjançant aquest instrumental tan específic, es realitzen petites incisions per les quals abordarem estructures toves com la càpsula articular, tendons, lligaments a les que fem capsulotomies, tenotomies, seccions respectivament i estructures dures com l’os al que farem osteotomies. En definitiva, unes actuacions poc agressives pel que el postoperatori és molt suportable i pràcticament indolor. És imprescindible la utilització de radiologia mitjançant un fluoroscopi ja que operem per una incisió de 2 mm a la pell i per tant no veiem “en visu”. La cirurgia tradicional utilitza incisions grans per la qual cosa el risc d’infecció és més gran i, per descomptat, el dolor i la recuperació és més lenta.

 

Un 80% de la patologia del peu es poden solucionar amb aquestes tècniques de mínima incisió.

Model de freses
Model de freses
Model fulles bisturí
Model fulles bisturí
Model de Llimes
Model de Llimes
Peça de mà
Peça de mà
Motor
Motor
Fluoroscopi
Fluoroscopi
Es fan en un quiròfan acreditat pel departament de Salut

Característiques

 

ANESTÈSIA LOCAL

PRÀCTICAMENT INDOLOR

DEAMBULACIÓ IMMEDIATA

 

Resum

A la nostra clínica, tenim aquesta tecnologia. Podeu consultar la web doctorfernandopifarre.com

Sense Comentaris

Disculpeu, actualment els comentaris no estan actius

Taula de continguts
WhatsApp chat