Heloma interdigital, callo, ull de poll

Què és un heloma interdigital?

Els helomes interdigitals o durícies són lesions doloroses que poden aparèixer entre els dits dels peus. Aquestes lesions han de ser tractades ÚNICAMENT per un podòleg.

 

Què és un heloma interdigital?

Un heloma interdigital, també conegut com a call, és una lesió queratòsica molt dolorosa que pot sortir entre qualsevol dels cinc dits. És molt típica a l’espai que queda entre el quart i cinquè dit. La causa és dues petites protuberàncies ÒSSIES de les falanges de dos dits contigus, és a dir el seu origen és a l’os i la lesió de la pell no és més que la conseqüència d’aquestes deformacions òssies.

 

Com tractar un heloma interdigital?

La millor manera de tractar un heloma interdigital és acudir a un podòleg. Aquests professionals són els únics especialitzats en el tractament de lesions daquest tipus als peus i poden oferir el millor tractament per solucionar el problema.

 

Què no fer?

És important destacar que no s’ha d’acudir a farmàcies a la recerca de pomades calicides. Això comportarà una cremada caustica a la pell amb el risc d’infecció corresponent. Aquests callicides estan formats per productes com l’àcid salicílic que s’utilitza per al tractament de les berrugues i el que fan és cremar la pell al voltant del call jueu i aquest el deixen intacte.

 

Si el procés per si mateix és molt dolorós, imaginin-se que a més hi ha una cremada en un lloc molt estret i molt sensible.

 

No anar a la farmàcia a comprar una pomada callicida. Tampoc no ha d’anar a un centre d’estètica ja que aquesta lesió cutània no es considera una alteració estàtica sinó una malaltia de la pell i el tractament correspon EXCLUSIVAMENT al podòleg.

Heloma interdigital, callo, ull de pollCremadura càustica

Els productes químics d’ús domèstic com a pomades callicides MAI HAN DE UTILITZAR-SE ja que són extremadament perillosos. El contacte amb la pell pot provocar cremades càustiques. Aquestes cremades poden provocar infecció i en alguns pacients com en els diabètics i com a conseqüència de la cremada càustica s’hagi de fer una amputació del dit.

 

 

Quina actuació pren part el podòleg?

Si està infectat, cal desbridar la lesió i el tractament antibiòtic. Procedir segons la recurrència de la lesió, ja que un cop treta, tornarà a reproduir-se al cap d’un temps, ja que el problema és la deformitat de l’os i no a la pell.

 

les durícies tenen la causa està en aquests pics de l'os.

Les durícies tenen la causa en aquests pics de l’os.

 

Si poc després torna a sortir, significa que la deformitat de l’os és molt gran. La solució definitiva passa per una petita cirurgia a la consulta amb anestèsia local. No cal donar punts de sutura i tampoc no cal la baixa.

 

La cirurgia és indolora i sol trigar uns 10 minuts.

 

Conclusió:

Els helomes interdigitals o durícies són lesions doloroses que poden sortir entre els dits dels peus. Si teniu una d’aquestes LESIONS, és important acudir a un podòleg perquè us brindi el millor tractament possible. No intentar tractar un heloma interdigital amb pomades callicides, ni a centres d’estètica, ja que això podria causar una pitjor lesió.

    Sense Comentaris

    Disculpeu, actualment els comentaris no estan actius

    Taula de continguts
    WhatsApp chat