Català Castellà Contactar Mapa Web

Consulta de Podologia i Medicina de l'Esport Dr. Fernando Pifarré
Consells podològics
  1. Rentar-se els peus diàriament amb un sabó o gel de pH més bé àcid (que no sigui més de 5,5).
  2. Assecar-se bé els peus deprés de netejar-los. Insistir amb l'assecat dels espais entre els dits. Si no s’arriba al peu, es pot utilitzar un assesecador del cabell.
  3. Després de la higiene del peu i una vegada estigui el peu sec, es recomana posar una crema hidratant a la pell del peu a fi de poder suavitzar aquesta. Recomanem cremes que portin urea.
  4. Si tens una malaltia circulatòria important o és diabètic, diàriament t’has d'observar el peu a fi de poder detectar qualsevol lesió a la pell.
  5. Intentar tallar-se les ungles rectes i si no fos posible utilitzar una llima. No es necessari tallar-les molt.
  6. Utilitzar mitjons i mitges de fibres naturals (cotó, llana, li…). Si tenim problemas circulatoris greus, vigilar que el mitjons i les mitges no ens comprometin la circulació sanguínea.
  7. No utilitzar calçat massa estret ni de punta estreta ja que ens comprimeix el dits. La sabata sempre ha de ser de pell noble i mai de pell sintètica. Intentar respectar aquesta màxima: cada activitat té que tenir un calçat específic, exemple: calçat esportiu per a fer esport.
  8. Si tenim una hiperhidrosi (excés de sudoració del peus) o bromohidrosi (olor fètit del peu) podem consultar amb els podòlegss ja que per la hiperhidrosi i la bromohidrosi hi ha tractament que si bé no cura ho millora molt.
  9. Vigilar, sobretot els diabètics, que no possin directament els peus en una font de calor (estufa) ja que al tenir la sensibilitat molt disminuida es podran cremar i no notar-ho.
  10. Si ets usuari de saunes, gimnàs púbics, dutxes públiques, etc. no tens que anar descalç si no que has d’utilitzar xancletes i tovalloles d’us personal.