ossos del peu

Que és la sesamoiditis

Concepte

La sesamoiditis és un dolor al voltant dels ossos sesamoïdeus. Aquests, són dos ossos petits de mida com un cigró que es troben sota el cap del primer metatarsià i tenen un paper molt important durant la marxa ja que esmorteeixen i reparteixen millor les pressions. Sol existir una inflamació del teixit al voltant dels sesamoïdeus, una fractura d’aquests o desplaçaments.

INFLAMACIÓ A LA ZONA CAP DEL PRIMER METATARSIÀ
ossos del peu

Clínica

Dolor en pressionar aquesta zona, en córrer o en caminar. Algunes vegades es pot observar una discreta inflamació de la zona que li dóna un aspecte fluctuant. A la plataforma de pressions és molt típic que es visualitzi una sobrecàrrega al capdavant del primer metatarsià.

pressió al peu amb sobrecarrega

Causes

Es dóna en ballarines, corredors, peus cavos, gent que fa servir calçat inadequat.

QUALSEVOL CAUSA QUE APORTI SOBRECÀRREGA EN AQUESTA ZONA

Diagnòstic

És mitjançant l’exploració física, simplement pressionant la zona afectada i el dolor augmenta amb la flexió dorsal de la primera articulació metatarsofalàngica.

EMINENTAMENT DIAGNÒSTIC CLÍNIC

Es pot complementar l’exploració clínica mitjançant la realització de radiografies de l’avantpeu per valorar una fractura dels sesamoïdeus. En un 15% de la població pot existir de forma congènita sesamoïdeus bipartits o tripartits sense que siguin fractures. En cas de dubtes en el diagnòstic, podem fer altres exàmens complementaris com l’ecografia i la ressonància magnètica nuclear.

 

Tractament

Mitjançant el repòs millora molt, però hi ha casos en què cal utilitzar antiinflamatoris no esteroïdals.

 

Gairebé sempre el tractament és unes plantilles prèvia realització d’un estudi biomecànic de la marxa per observar on es produeix la sobrecàrrega.

 

En casos molt rebels de vegades cal extirpar el sesamoide mitjançant cirurgia.

 

REALITZAR ESTUDI BIOMECÀNIC DE LA MARXA PER CONFECCIONAR LES PLANTILLES
Sense Comentaris

Disculpeu, actualment els comentaris no estan actius

Taula de continguts
WhatsApp chat