Tinc fongs a les ungles

Infecció molt comuna

No és una cosa del que estiguis orgullós, però sí una afecció molt comuna. Aquesta infecció per fongs és causada per un creixement excessiu de llevats o fongs a les ungles dels peus o de les mans. Aquesta condició es coneix com a onicomicosi i és més comú en adults grans i persones amb sistemes immunològics debilitats. Els fongs també poden entrar al cos a través de ferides a la pell o lesions a les ungles.

 

 

Símptomes

Els símptomes més comuns de l’onicomicosi són la decoloració, l’engruiximent i la descamació de l’ungla. Les unes es poden tornar groguenques, marrons o negres i també poden tenir una olor desagradable. Si la infecció es deixa sense tractar, pot provocar dolor, irritació i dificultat per caminar o moure els dits.

 

Qué el pot causar? Quins tractaments es poden fer?

Tot i que l’onicomicosi es pot desenvolupar sense motiu aparent, hi ha algunes coses que poden augmentar el risc de contraure-la. Aquests factors de risc inclouen tenir una pell humida o tocar de peus en un ambient càlid i humit (piscines, vestidors, dutxes públiques…). Les persones amb diabetis també tenen més risc de desenvolupar aquesta malaltia. A més, l’edat també pot afectar el risc de contraure l’onicomicosi.

 

Hi ha diversos tractaments disponibles per combatre l’onicomicosi. El tractament depèn de la gravetat de la infecció i de la ubicació de l’ungla afectada. L’ús de cremes o laques antimicòtiques tenen un efecte molt limitat. La majoria de casos cal utilizar tractament oral que actualmente són molt ben tolerats i complementar amb làser.

 

Una errada molt frequent, es que qualsevol alteració de l’aspecte i coloració de l’ungla es diu que són fongs. L’única manera de diagnosticar si tens Fons a les ungles es fen un cultiu d’aquestes al laboratorio.

 

Si la infecció es deixa sense tractar, pot causar complicacions greus com la separació de la ungla del llit unguial.

 

La prevenció és la millor estratègia per evitar tenir fongs a les ungles. Això implica mantenir els peus secs i nets, fer servir sabates còmodes perquè els peus respirin i fer servir calçat de goma per al bany o la piscina. També és important canviar de sabates i mitges amb regularitat. Si presenteu algun símptoma d’onicomicosi, consulteu un metge per rebre el tractament adequat.

 

El láser es una tècnica relativament nova i es basa en una llum intensa i d’alta energia que destrueix els agents patògens presents a les ungles. Aquesta llum penetra l’ungla afectada per destruir els fongs sense fer malbé el teixit saludable. Els estudis han demostrat que el tractament amb làser és una opció efectiva contra els fongs a les ungles, ja que ofereix resultats més ràpids que els medicaments. A més, és una opció menys invasiva i no té efectes secundaris significatius.

 

Conclusió

Finalment, si segueix aquestes recomanacions i els fongs a les ungles persisteixen, consulteu-nos. És possible que necessiteu prendre medicaments per ajudar a tractar la infecció. Amb el tractament adequat, els fongs a les ungles poden desaparèixer.

    Sense Comentaris

    Disculpeu, actualment els comentaris no estan actius

    Taula de continguts
    WhatsApp chat