Eliminar berrugues als peus

berruga plantar fernando pifarre lleida

Què són les berrugues plantars?

 

És un tumor benigne i circumscrit de la pell i les mucoses d’origen víric. En el cas de la podologia ens interessa el virus que afecta la pell de la planta del peu i com eliminar les berrugues plantars.

 

La seva etiologia: és un virus, concretament el virus del papil·loma humà (VPH). Es coneix com papil·loma quan la lesió apareix en el teixit mucós (genitals) i berruga si es troben a la pell.

 

El papovavirus fa una infecció lítica o productiva només a les cèl·lules queratinitzades de l’epiteli superficial, replicant-se a l’estrat espinós i sobretot granulós de la pell.

 

Les berrugues solen contagiar-se a les piscines, gimnasos, dutxes comunitàries. Són a més de doloroses molt contagioses per als altres membres de la família.

ES TRACTA D'UNA LESIÓ MOLT CONTAGIOSA

Que fem a la consulta del podòleg Pifarré de Lleida

 

A la consulta del podòleg doctor Fernando Pifarré de Lleida, tractem moltes berrugues plantars i tenim força encert amb el mètode que apliquem ja que ens vénen moltes rebotades d’altres professionals de Lleida que no disposen de tractaments moderns com pot ser l’aplicació intralesional de Bleomicina mitjançant la xeringa dermojet, que avui dia és un dels tractaments més moderns i efectius, sent d’elecció en casos de recidives.

 

L’aplicació de bleomicina intralesional a la berruga plantar permet que mitjançant una sola aplicació, aproximadament entre 7 i 10 dies la berruga es guareixi no sent necessari sessions setmanals durant força temps amb altres productes com l’àcid nítric o el salicílic.

A LA NOSTRA CONSULTA, EL PODÒLEG FERRAN PIFARRÉ TRACTA LES BERRUGUES PLANTARS MITJANÇANT TÈCNIQUES MODERNES I MOLT EFECTIVES
SOM ELS ÚNICS EN LLEIDA QUE UTILITZEM PER AL TRACTAMENT DE LA BERRUGA PLANTAR LA BLEOMICINA INTRALESIONAL QUE FA QUE ES CURI ALS 10 DIES

Quin aspecte tenen les berrugues plantars

 

Poden presentar diversos aspectes, però sol existir al voltant de la berruga una hiperqueratosi superficial de defensa de la pell. Al centre veiem un teixit tou amb papil·les en forma de columnes que s’hipertrofien, punts negres que poden sagnar que es corresponen a capil·lars i terminacions nervioses que fa que siguin doloroses. Hem de diferenciar-les dels “callos” o helomes.

Quins altres tipus de tractaments existeixen

 

El podòleg, Dr. Fernando Pifarré, ens comenta que hi ha molts tractaments de berrugues com aplicar àcids suaus (àcid salicílic, àcid làctic), àcids més forts com el nítric al 60º, productes de farmàcia com antiberrugues isdin, aplicació de làser, aplicació de cantaridina i fins i tot la cirurgia amb el reg que es formi un queloide. Fins i tot poden arribar a funcionar remeis populars dels curanderos ja que moltes vegades hi ha un component psicològic.

berruga plantar fernando pifarre lleida
berruga plantar fernando pifarre lleida
berruga plantar fernando pifarre lleida
berruga plantar fernando pifarre lleida
Xeringa dermojet
Xeringa dermojet

aplicació bleomicina berruga plantar
aplicació bleomicina berruga plantar
aspecte a les 48 hores de l'aplicació bleomicina berruga plantar
aspecte a les 48 hores de l'aplicació bleomicina berruga plantar
Aspecte als 10 dies del tractament berruga plantar
Aspecte als 10 dies del tractament berruga plantar
exeresi de la berruga plantar
Exeresi de la berruga plantar

SI PRESENTES AQUESTA LESIÓ CONSULTA AL PODÒLEG DR. FERNANDO PIFARRÉ

Realitzem tots aquests tractaments

Avda. Prat de la Riba, 42 Lleida. Tel 629802431-973238433

Dr. Fernando PIFARRÉ

Metge Especialista en Medicina Esportiva i Podòleg

Director del Servei de Medicina Esportiva a Lleida. Generalitat de Catalunya

Professor de Biomecànica. Universitat de Lleida (UdL)

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.

    WhatsApp chat